Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум при натиснат съединител.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум при натиснат съединител.

Колеги имам проблем който се появи преди около седмица в големите дъждове в Пловдив . Един булевард в Пловдив беше залят и минах през около 30-40см дълбока локва. И от тогава като натисна съединителя се чува едно стържене (не е силно но го има) Иначе колата си върви и отделя много добре. Да уточня смених съединител преди 500км с лагери и всичко. Карах я на майсторчето което го сменя и той каза, че се е намокрило нещо и щяло да се оправи но аз вяра нямам докато не получа поне още няколко сходни мнения. Та някой може ли да каже от какво може да е това пристъргване.
    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Много ясно,че така ш ти каже...да не се трепе да сваля пак.Свали акумулатора и намажи с някаква смазка там където се трие буталцето и палеца на вилката на съединителя.
    EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
    Suzuki GSXF600 99г.
    Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Стъргане е много общо казано.
      Как го усещаш? Повтаря ли се стърженето (хърт,хърт,хърт), или само като нтиснеш педала се чува еднократно?
      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
        Стъргане е много общо казано.
        Как го усещаш? Повтаря ли се стърженето (хърт,хърт,хърт), или само като нтиснеш педала се чува еднократно?
        Като натисна педала се чува и да постоянно е. Не е само еднократно. А след работа ще смажа там където казва sp_romeo1 и ще видя какво ще стане
        Last edited by basterz; d.m.y г., 13:21.
        Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Първоначално публикувано от sp_romeo1 Покажи съобщение
          Много ясно,че така ш ти каже...да не се трепе да сваля пак.Свали акумулатора и намажи с някаква смазка там където се трие буталцето и палеца на вилката на съединителя.
          Колега видях къде е това видях, че имам и скъсано уплътнение там. Смазах го колкото можах но пак си стърже лекичко. Въпроса ми е това бутало което влиза на вътре дълго ли е данеби да не стига смазка до точното място. И какво може да стърже от там само ако може да ми обясниш да знам какво да търся.
          Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Според мен с тия смазки нищо няма да направиш, ами направо бягай при майстора който ти е сменял съединителя. По описанието ти ми прилича на проблем с аксиалния лагер.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Според мен с тия смазки нищо няма да направиш, ами направо бягай при майстора който ти е сменял съединителя. По описанието ти ми прилича на проблем с аксиалния лагер.
              Мда, точно... щом не се чува еднократно, а е циклично, направо си е проблем със сединителя. Нещо не са ти го сглобили като хората.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Незнам аз ли си втълпявам но според мен няма да е от лагера доколкото знам от него вие не стърже. Пък и шума едвам се чува. Звука е доста по-слаб от този който се получава като навиеш хидравликата докрай.
                Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Първоначално публикувано от basterz Покажи съобщение
                  Незнам аз ли си втълпявам но според мен няма да е от лагера доколкото знам от него вие не стърже. Пък и шума едвам се чува. Звука е доста по-слаб от този който се получава като навиеш хидравликата докрай.
                  Лагера може и да вие и да стърже. Най-добре е да се свали за да се погледне какво се случва.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ще отида и ще го накарам да си погледне "творението"
                    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Нищо няма да стане и нищо няма да може да ти каже майстора... залагам си ... бирата.
                      Много трудно може да се каже дали е от аксиалния лагер. Мисля, че можеш да пробваш със стетоскопски слушалки да прослушаш дали и и какъв шум се чува, като натиснеш съединителя. Трябва да сложиш слушалката на вилката, там където свършва оста на помпата. Другия край на вилката се опира в лагера. По този начин ще чуеш дали виенето идва от лагера приблизително. Шум трябва да има само при натискане на педала, през останалото време лагера си виси на оста и не се върти. Общо взето преслушайте от къде най-вече се чува този шум. Със смазване нищо няма да се получи и само си губиш времето.
                      Предполагам, че ще си караш колата така дъъъълго време и в някой момент просто ще спреш да чуваш точно този шум, най-вероятно наистина ще изчезне. Ако се увеличи лоша работа. За смяна само на аксиалния лагер се демонтира кутията, така че смятай 100-150лв си на минус без значение дали смениш нещо или не.
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                        Нищо няма да стане и нищо няма да може да ти каже майстора... залагам си ... бирата.
                        Много трудно може да се каже дали е от аксиалния лагер. Мисля, че можеш да пробваш със стетоскопски слушалки да прослушаш дали и и какъв шум се чува, като натиснеш съединителя. Трябва да сложиш слушалката на вилката, там където свършва оста на помпата. Другия край на вилката се опира в лагера. По този начин ще чуеш дали виенето идва от лагера приблизително. Шум трябва да има само при натискане на педала, през останалото време лагера си виси на оста и не се върти. Общо взето преслушайте от къде най-вече се чува този шум. Със смазване нищо няма да се получи и само си губиш времето.
                        Предполагам, че ще си караш колата така дъъъълго време и в някой момент просто ще спреш да чуваш точно този шум, най-вероятно наистина ще изчезне. Ако се увеличи лоша работа. За смяна само на аксиалния лагер се демонтира кутията, така че смятай 100-150лв си на минус без значение дали смениш нещо или не.
                        Благодаря колега за подробната информация. Ще я покарам седмица две така и тогава ще ходя да му правя рекламация ако го има още. Понеже сложих чисто нов съединител на Валео и сменихме лагера и притискателния диск. Ако го има шума е длъжен да види какво е направил за 1000км пробег. А аз не я карам душманската, че за 1000км да трябва пак да правя съединител. Все пак ми взе 420лв със смяната + съединител и притисквател а това никак не са малко пари.
                        Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Вчера се заиграхме малко повече с едно приятелче и констатирахме проблема не е аксиалният лагер ами е от хидравличната течност на буталото на съединителя. Като се натисне и свири като навита до край хидравлика което ме навява на мисълта че имам един маркуч за високо налягане от казанчето който е спукан и като го сменя и се обезвъздуши системата ще спре. В понеделник ще разбера още.
                          Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Нещо не схващам ...
                            На изгасен мотор има ли го шума?
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              Нещо не схващам ...
                              На изгасен мотор има ли го шума?
                              Не няма го при изкасен мотор но чак след като свалих коша където ляга акумулатора и се гмурнах по надълбоко чух от къде точно съска.
                              Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Working...
                              X